HUB42 – Fredrikstad Living Lab for Tourism and innovation

January 17, 2019

Midt i Gamlebyen ligger Kjørboegården. Før militæret flyttet ut av festningsbyen var gården hovedkvarter for offiserene. Nå har gården fått nytt liv som et levende senter for innovasjon og destinasjonsutvikling.

 

 

Visit Fredrikstad og Hvaler er et av landets største destinasjonsselskaper. De tar ofte en ledende rolle i sin næring når utfordringer skaper et behov for løsning. Besøkende blir stadig mer digitalt modne, og det er behov for å gjøre reisemål mer digitalt tilgjengelige og brukertilpasset. Byens vertskap har flyttet på nett, og det er viktig for en by å være tilstede i de samme kanalene som de besøkende er.

 

På bakgrunn av dette etablerte Visit Fredrikstad og Hvaler en levende lab i Gamlebyen i 2017, i tett samarbeid med Høgskolen i Østfold og studiet for innovasjon og prosjektledelse, Forsvarsbygg og Fredrikstad kommune. Laben fikk navnet HUB42 – inspirert av kultromanen «Hitchiker´s guide to the Galaxy», der tallet 42 er svaret på alt. Noe som i boken leder til konklusjonen at det viktigste er å stille det riktige spørsmålet – mer enn å finne det riktige svaret. HUB42 har som et av sine mål å trekke kunnskap ut av store data, og da er det essensielt å stille de riktige spørsmålene for å få de svarene som behøves for å kunne bruke kunnskapen i næringsutviklingen.

 

 

HUB42 er plassert i Gamlebyen fordi den historiske bydelen er særdeles godt egnet som testarena. Den er naturlig avgrenset med voller og festningsverk, den er nasjonalt kjent og den er lett å visualisere og kommunisere. Bydelen kan sees på som en destinasjon i miniatyr, og resultatene fra HUB42 kan deretter enkelt overføres til andre destinasjoner.

 

HUB42 skal utnytte kunnskap fra ny teknologi og forbedre de besøkendes opplevelse av Fredrikstad, og bidra til å skape arbeidsplasser innen opplevelsesnæringen.

 

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

 

Toldbodgaten 35
1632 Gamle Fredrikstad
Norway

©2017 BY FREDRIKSTAD LIVING LAB.